QuizQuestions.Org

Trivia Questions about Virgin Islands

Discover the best quiz questions about the Virgin Islands. Learn about their culture, history, geography, and traditions through trivia!

19 questions · Updated July 2026

Take the Virgin Islands quiz

Answer a few questions and see how you score.

  1. 1. The Virgin Islands are divided between which two countries?

    1. USA and Netherlands
    2. USA and UK
    3. USA and Spain
    4. UK and France
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: USA and UK

    Explanation: The Virgin Islands are split between the United States Virgin Islands (USVI) and the British Virgin Islands (BVI), both located in the Caribbean.

  2. 2. People born in the US Virgin Islands are US citizens.

    1. True
    2. False
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: True

    Explanation: True. People born in the US Virgin Islands are US citizens by birth, though the territory does not vote in US presidential elections.

  3. 3. Which of these activities are popular in the Virgin Islands?

    1. Scuba diving
    2. Sailing
    3. Snorkeling
    4. Skiing
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answers: Scuba diving, Sailing, Snorkeling

    Explanation: Sailing, snorkeling, and scuba diving are extremely popular in the Virgin Islands' warm Caribbean waters. Skiing is not possible in this tropical climate!

  4. 4. The British Virgin Islands use the US Dollar as their official currency.

    1. True
    2. False
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: True

    Explanation: True. Despite being a British territory, the British Virgin Islands officially use the US Dollar, which has been the currency since 1959.

  5. 5. What is the capital of the US Virgin Islands?

    1. Christiansted
    2. Frederiksted
    3. Charlotte Amalie
    4. Cruz Bay
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: Charlotte Amalie

    Explanation: Charlotte Amalie, located on St. Thomas, is the capital of the US Virgin Islands. It was named after a Danish queen.

  6. 6. The capital of the British Virgin Islands is ____.

    1. Spanish Town
    2. Bridgetown
    3. Road Town
    4. George Town
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: Road Town

    Explanation: Road Town, located on Tortola, is the capital and largest town of the British Virgin Islands.

  7. 7. Which of these natural attractions are found in the Virgin Islands?

    1. Buck Island Reef
    2. Niagara Falls
    3. The Baths (granite boulders)
    4. Coral World
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answers: Buck Island Reef, The Baths (granite boulders), Coral World

    Explanation: The Baths on Virgin Gorda (BVI), Buck Island Reef National Monument off St. Croix (USVI), and Coral World Ocean Park on St. Thomas (USVI) are all Virgin Islands attractions. Niagara Falls is in North America!

  8. 8. The US Virgin Islands residents cannot vote in presidential elections.

    1. True
    2. False
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: True

    Explanation: True. As an unincorporated territory, USVI residents are US citizens but cannot vote in presidential elections unless they establish residency in a US state.

  9. 9. In ____, Hurricane Irma caused catastrophic damage to the Virgin Islands.

    1. 2005
    2. 2017
    3. 2012
    4. 2019
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: 2017

    Explanation: Hurricane Irma struck the Virgin Islands in September 2017 as a Category 5 hurricane, causing devastating damage particularly to the British Virgin Islands and St. Thomas.

  10. 10. Which of these islands are part of the US Virgin Islands?

    1. St. John
    2. St. Thomas
    3. St. Croix
    4. Tortola
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answers: St. John, St. Thomas, St. Croix

    Explanation: St. Thomas, St. Croix, and St. John are the three main US Virgin Islands. Tortola is the largest of the British Virgin Islands.

  11. 11. St. Croix is the largest of all the Virgin Islands.

    1. True
    2. False
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: True

    Explanation: True. St. Croix (USVI) is the largest Virgin Island at 84 square miles, larger than either St. Thomas or Tortola.

  12. 12. The US Virgin Islands were purchased from ____ in 1917.

    1. Spain
    2. Netherlands
    3. Denmark
    4. France
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: Denmark

    Explanation: The United States purchased the US Virgin Islands from Denmark in 1917 for $25 million, primarily for strategic military purposes during World War I.

  13. 13. Which of these are part of the British Virgin Islands?

    1. Tortola
    2. Virgin Gorda
    3. St. Croix
    4. Jost Van Dyke
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answers: Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke

    Explanation: Tortola, Virgin Gorda, and Jost Van Dyke are major British Virgin Islands. St. Croix is part of the US Virgin Islands.

  14. 14. Which famous pirate is said to have frequented the Virgin Islands?

    1. Captain Kidd
    2. Calico Jack
    3. Blackbeard
    4. Henry Morgan
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: Blackbeard

    Explanation: Blackbeard (Edward Teach) frequented the Virgin Islands in the early 18th century. Norman Island in the BVI is said to have inspired Robert Louis Stevenson's "Treasure Island."

  15. 15. Which famous beach bar is located in the British Virgin Islands?

    1. Señor Frog's
    2. Rick's Café
    3. The Soggy Dollar Bar
    4. Margaritaville
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: The Soggy Dollar Bar

    Explanation: The Soggy Dollar Bar on Jost Van Dyke in the BVI is famous as the birthplace of the Painkiller cocktail and is accessible only by boat, hence the "soggy dollar" name.

  16. 16. The Virgin Islands drive on the ____ side of the road.

    1. Center
    2. Right
    3. Left
    4. Either
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: Left

    Explanation: Both US and British Virgin Islands drive on the left side of the road, though most cars in the USVI are left-hand drive American vehicles, creating an unusual situation.

  17. 17. The British Virgin Islands are home to approximately ____ islands and cays.

    1. 60
    2. 20
    3. 10
    4. 150
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: 60

    Explanation: The British Virgin Islands consist of about 60 islands and cays, though only 16 are inhabited. The four main islands are Tortola, Virgin Gorda, Anegada, and Jost Van Dyke.

  18. 18. Which of these rum brands originate from the Virgin Islands?

    1. Cruzan
    2. Captain Morgan
    3. Bacardi
    4. Pusser's
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answers: Cruzan, Pusser's

    Explanation: Cruzan rum is made in St. Croix, USVI, and Pusser's rum is associated with the BVI (formerly the Royal Navy's rum). Captain Morgan and Bacardi are from other Caribbean locations.

  19. 19. Christopher Columbus named the islands "Las Vírgenes" after ____.

    1. The Virgin Mary
    2. His daughter
    3. St. Ursula and her virgins
    4. Queen Isabella
    ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇

    Correct answer: St. Ursula and her virgins

    Explanation: Columbus named the islands after the legend of St. Ursula and her 11,000 virgins. He named them "Santa Úrsula y las Once Mil Vírgenes" in 1493.

Questions you might ask

How are the questions verified for accuracy?

Our questions are community-driven and are reviewed by moderators for accuracy and quality. We strive to provide the best and most accurate questions for your quizzes.

Can I use these questions for commercial purposes?

Yes. The questions on QQO are mostly sent by our community, and we believe they should be for everyone to use. So, you can use our questions for personal and commercial purposes.

How can I submit my own quiz questions?

You can submit your own questions through our submission form. Once you sign up, you can track the status of your submissions and see them on the site once they are approved.

Reviewed by

Salim Din

Salim Din

Salim has experience in content marketing, growth marketing, product marketing, online forms, and building viral quizzes. Salim founded Quiz Questions Org (QQO, in short) in 2025. Ever curious, he loves researching different topics and areas to turn them into quizzes. Salim has a lifelong passion for cycling and traveling.

19+ Quiz Questions & Answers about Virgin Islands